Pedagogisk plattform

I arbeidet med barna legger vi vekt på verdiene;

Undring

• Vi gir rom for undring og utvikling gjennom spørsmål, filosofering og gode samtaler.
  • Barna oppmuntres til aktivt å gi uttrykk for sine tanker, intensjoner og meninger og vi anerkjenner deres egne initiativ.
  • Barna er medvirkende aktører i eget liv og hverdag.

Trygghet

• Akasia barnehager er et trygt sted å være, mestre og lære.
  • Vi ser læring som en prosess som er med på å skape mening i barns liv. Vi støtter barns nysgjerrighet, vitebegjær og lærelyst, og bidrar til å gi et godt grunnlag for livslang læring. Læring er nært sammenvevd med lek, danning og omsorg.
  • Vårt utgangspunkt er at den eneste vi kan forandre er oss selv – å lære er å oppdage selv.
  • En forutsetning for læring er at barn opplever tilknytning og fellesskap, og at vi er villig til å se barnets positive ressurser.

Likeverd

• Alle individer er like mye verdt, og andres opplevelse av virkeligheten er like betydningsfull som ens egen.
  • Vi ivaretar barns beste gjennom å tilby et omsorgs- og læringsmiljø som tar hensyn til det enkelte barn, samtidig som hensynet til fellesskapet ivaretas.
  • Vi forstår og oppdrar barna til aktiv deltakelse i vårt demokratiske samfunn.

Tilgivelse

• Vi har mot til, og ansvar for å foreta nødvendig avvisning av uakseptabel atferd og til å invitere den andre inn igjen i relasjonen – slik at vi får mulighet til å starte på nytt.

Samspillsmetoden Dialog

Akasia Barnehage har samspillsmetoden Dialog som et sentralt pedagogisk redskap knyttet til relasjonsarbeid. Arbeidet med metoden bevisstgjør oss på våre holdninger og daglige kommunikasjon i alle våre relasjoner i barnehagen.

Samspillsmetoden Dialog tar utgangspunkt i 7 prinsipper for å utvikle godt samspill.

1. Vis at du bryr deg
  2. Juster deg til barnet