Om oss

Om Akasia Barnehage

Akasia Barnehage er eid av Akasia. Akasias visjon er å skape Verdier for generasjoner. Organisasjonens overordnede verdier er Ansvarlig, Lærende, Nyskapende og Åpen.

Akasia Barnehage eier og driver pr. i dag 20 barnehager med rundt 380 ansatte og 1500 barnehageplasser. Virksomheten er forankret i Lov om barnehager, Rammeplan for barnehager og organisasjonens interne styringsverktøy.

Av våre 20 barnehager er 9 menighetsbarnehager. Alle våre barnehager bygger på grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon, ivaretar barndommens egenverdi og legger grunnlag for livslang læring gjennom samspill og lek. Våre menighetsbarnehager bidrar i tillegg til å gi barn erfaring med, opplevelse av og kunnskap om kristen tro og tradisjon.

Vi har et ansvar for at barn får gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i våre barnehager. Noe av det viktigste barna tar med seg fra barnehagetiden er opplevelsen av trygghet, omsorg, samspill, lek og læring. Hvordan den enkelte barnehage jobber med dette kommer frem i barnehagenes plandokumenter.

Lærende organisasjon

Akasia Barnehage skal ivareta samfunnsmandatet ved å tilby et læringsmiljø som er til barns beste, tilpasset alder og funksjonsnivå.

I Akasia Barnehage legger vi stor vekt på å ha kompetente ansatte, som et ledd i å sikre god kvalitet i våre barnehager. Vi sørger for at våre ansatte får økt kunnskap om små barns utvikling og læring, og for at det arbeides systematisk med å tilrettelegge for barns læring og utvikling.

Akasia Barnehage er utviklingsorienterte og nytenkende i tråd med ny forskning og kunnskap om barn, barndom og samfunn. Barn i barnehagen skal få en felles plattform og en god start på den livslange læringen.

Gode relasjoner mellom barn og voksne danner grunnlaget for et godt læringsmiljø i barnehagen. Å føle tilhørighet og oppleve å bli inkludert er grunnleggende for barns trivsel og psykiske helse.

Det å være en lærende barnehage er en arbeidsmåte der kritisk tilnærming og vurdering, deltakelse og medvirkning står sentralt.

Akasia Barnehage er en lærende barnehageorganisasjon ved at:

• Barnehagene er utviklingsorienterte
  • Ansatte har god innflytelse på egen jobb og barnehagens utvikling
  • Barna tas med i planlegging, gjennomføring og evaluering
  • Vi er godt organisert og det er en fellesskapsfølelse blant de ansatte
  • Det er høye forventninger hos de ansatte til å gjennomføre
    arbeidsoppgavene best mulig for å nå målene våre
  • Det er høye forventninger hos de ansatte til at man planlegger og vurderer
    arbeidet sammen
  • Det er høye forventninger hos de ansatte om kontinuerlig fornyelse og
     refleksjon
  • Vi er gode på kunnskapsdeling - vi lærer av hverandre

I Akasia Barnehage sikrer vi utvikling av en lærende barnehage ved å:

• Ha gode rutiner for planlegging, vurdering og dokumentasjon
  • Ha ledelse som er tett på med oppfølging og veiledning
  • Ha kurs og internundervisning
  • Legge til rette for samarbeid, gode møteplasser og kunnskapsdeling
  • Skape gode holdninger
  • Reflektere over egen praksis
  • Ha oppmerksomt nærvær

Akasia Barnehage har mange dyktige pedagoger, fagarbeidere og assistenter – med god fagkunnskap og mye erfaring. Vi legger til rette for erfarings- og kompetansedeling blant våre ansatte og har et kontinuerlig fokus på faglig påfyll og utvikling.