Mat og drikke

Akasia barnehage serverer 2 eller 3 måltider hver dag – dette fremkommer av informasjon fra den enkelte barnehage. De som serverer 2 måltider, serverer lunsj og fruktmåltid. Til frokost spises medbragt matpakke. De som serverer 3 måltider, serverer også frokost. Barnehagene tar inn et beløp som skal dekke utgifter til mat. De fleste barnehagene serverer minimum ett varmt måltid i uken, der barna er delaktig i matlagingen, noe som er stor stas for mange barn!

Vi har et bevisst forhold til sunn og næringsrik mat som gir barna energi til en aktiv barnehagehverdag. Slik ønsker vi at kostholdet i barnehagen skal være:

• Minst mulig sukker
  • Grovt brød, grove kornprodukter, sunt pålegg, frukt og grønt til lunsj
  • Minst et varmt måltid pr. uke
  • Frukt/grøntmåltid
  • Melk eller vann til måltidene og vann som tørstedrikk mellom måltidene.
  • Matboksen som tas med til frokost bør inneholde grovt brød med sunt pålegg og gjerne frukt eller grønt.
  • Ikke alltid kaker ved bursdagsfeiringer i barnehagen, men sunne alternativer.

Vi har fokus på et sunt kosthold, og er i tråd med retningslinjene fra Sosial og helsedirektoratet. Les mer på Helsedirektoratet