Lek med mening i Akasia barnehage

Leken er en grunnleggende livs– og læringsform som barna utrykker seg gjennom. Leken gir mulighet for god kommunikasjon og læring i samhandling med andre.

Akasia sine barnehager legger til rette for lek med varierte uttrykksformer. Vi drar på turer til steder som gir spennende muligheter for frilek. Vi organiserer dagen slik at relativt lange perioder er avsatt til lek der barnas ønsker og behov danner grunnlag for leken og dens innhold. Personalet er tilstedeværende voksne og oppmuntrer, inspirerer og støtter barna i deres lek. Barn trenger voksne som engasjerer seg i leken, og signaliserer at leken er viktig.  Ved å være «tett på» vil den voksne kunne oppdage tendenser til utestengelse og mobbing på et tidlig stadium.

Vi setter av god tid til leken, og deler barna i mindre grupper. Vi voksne har ansvar for å legge til rette for lystbetont og skjermet lek. Vi er aktive voksne, og tar ansvar for å sette i gang varierte aktiviteter.