Solidaritetsprosjekt i Akasia Barnehage

I Akasia Barnehage har vi solidaritetsprosjekt i alle våre barnehager. De fleste barnehagene våre gjennomfører deler av sitt solidaritetsarbeid i oktober måned, i forbindelse med markering av FN-dagen 24. oktober. I dette arbeidet retter vi oppmerksomheten mot FNs barnekonvensjon. Vi har aktiviteter og gjennomfører samtaler med barna der tema er barns rettigheter.

Målet med solidaritetsarbeidet er at barna får erfare at barn kan hjelpe andre barn. De får også innblikk i at ikke alle mennesker er i samme situasjon som oss her i Norge, og at alle har rett til hjelp når de har det vanskelig. Som likeverdige mennesker er vi alle en del av små og store fellesskap som vi har et ansvar for å ivareta. Alles liv er sammenvevde og dette gir oss en felles interesse av og et felles ansvar for å sikre at alle kan leve meningsfulle liv.

Gjennom arbeidet har vi fokus på at i dag er det vi som hjelper andre – men i morgen kan det være vi som trenger hjelp. På denne måten utvikler barna empati, nestekjærlighet og respekt for andre, og lærer at alle er like mye verdt, uansett hvor og hvordan man bor og lever.

I Akasia Nygård menighetsbarnehage har de hatt barneløp - "Barn hjelper barn" til inntekt for BonusBarn:Laksevåg

Fra markering i Akasia Fana                                     Fra markering i Akasia Skranesvingen

Fra markering i Akasia Laksevåg

Personvern