Det norske samfunnet er mer sammensatt og komplekst enn tidligere. Det at befolkningen i Norge preges av mangfold får også konsekvenser for barnehagene. Barn kommer til barnehagen med forskjellige behov, ressurser og ønsker, det er en berikelse for felleskapet i barnehagen. Barnehagen skal være et miljø hvor ulike individer og ulike kulturelle ytringer kan møtes i respekt for det som er forskjellig. Å belyse ulikhetene og det som er felles kan gi grunnlag for forståelse og innsikt.

I Akasia Barnehage er vi opptatt av at barns forskjellige erfaringer og kunnskaper knyttet til språk, kultur eller religion gjenspeiles i barnehagens hverdag, slik at alle barn kan finne gjenkjennelse og identitetsbekreftelse. Det vil si at barna får møte noe kjent i barnehagens hverdag; de språkene som snakkes, eventyrene som fortelles, sangene som synges, bøkene i bokhylla, utkledningstøyet i dukkekroken, bildene på veggene, dukkene i familiekroken, bokstavene som pryder garderoben eller høytidene som feires. Målet er at alle barn skal gjenkjenne noe som sitt i barnehagen, slik at deres identitet blir bekreftet. Gjennom en slik positiv og naturlig synliggjøring av det som er likt og ulikt kan barna utvikle respekt for det som er forskjellig.

Personvern