Kritiske samfunnsfunksjoner

Her finner du en oversikt fra Regjeringen som danner grunnlag for å vurdere hvilke yrkesgrupper som kan komme inn under "Kritiske samfunnsfunksjoner", og som dermed kan ha rett på et omsorgstilbud i barnehagen.

Listen er ikke uttømmende og endringer kan forekomme, vi oppdaterer artikkelen ved endringer.

Det er også viktig å presisere følgende;

Det er kun kritisk personell tilbudet skal gjelde for. De aktuelle virksomhetene må avklare hvem dette gjelder for, og utøve skjønn i sin vurdering. Hvis en annen foresatt kan ivareta barnepasset, så skal barnet være hjemme. Personer som ikke er barnas foresatte og er i risikogruppen skal ikke brukes som barnevakt.

Sist oppdatert 1.04.20