Akasia Skranesvingen barnehage har fått sitt eget forskerloft!

I samarbeid med Forskerfabrikken har Akasia Skranesvingen barnehage fått utviklet sitt eget forskerloft!

Her venter forskerfrakker til store og små, vernebriller, reagensrør, pipetter, målebeger, rødkålekstrakt, natron, salt og mye, mye mer på å bli tatt i bruk.

Vi ansatte har vært på kurs med Forskerfabrikken, noe som var både lærerikt og ikke minst gøy!

Små forskerspirer har nå inntatt forskerloftet med både nysgjerrighet og entusiasme. Det er både rart og høytidelig å skulle iføre seg forskerfrakk – og ikke minst vernebriller! «Laboratoriet» og alt utstyret undersøkes og testes.

«Hva skjer når vi gjør sånn?», sa ett av barna, og dermed kom det mange forslag til andre måter å undersøke på! Vi har brukt hendene våre, blomster, blader og silkepapir. Vi lagde mønster - lag på lag med silkepapir på lysbord, vi lyste gjennom blader og studere mønstrene til nervene. Hender under forstørrelsesglass – hmmmmm…, den hånden er større enn den som er oppå kassen. Vi sammenligner, setter ord på, undrer oss! «Hva skjer hvis…?»

En dag blandet vi farger i vannet og testet ut hvor mye vann en bleie kan holde på. Og det var MYE, hele 2 liter!

På forskerloftet er det undring og forsking som står i sentrum og vi fordyper oss i realfaglige emner og utvikler ordforråd og den språklige kompetansen!