Barnehagebruksplanen skal gi føringer for utforming av barnehager, som gir gode rom for lek og læring i trygge og gode arealer. Planlegging av barnehagestruktur skal sikre tilstrekkelig antall barnehageplasser på kort og lang sikt.

44 høringsinnspill er kommet inn til byrådets høringsutkast.

For byrådet er det et mål at flest mulig skal få barnehageplass i nærheten av der de bor eller arbeider.

- Det er viktig at familiene har reell valgfrihet. Det er god familiepolitikk og det er med på å skape gode nabolag og nærmiljø, samtidig som det bidrar til mindre transportbehov og en grønnere by, sier barnehagebyråden.

I planen foreslår byrådet tiltak for perioden 2016-2020 med sikte på å opprettholde dagens behovsprosent som er 93 prosent.

Bergen kommunes barnehagebruksplan 2016-2030 (ekstern lenke)